Praktijk voor:  

- Curatorschap

- Bewindvoering / Mentorschap

- Opruim - coaching 

- Advies Sociaal Domein

   - Met oor voor de stem van het kind, en oog voor rouw en verlies

Wie zijn wij?


Ik, Semra de Boer-Kerkum, ben geboren in 1970 in het oude academisch ziekenhuis te Utrecht. Opgegroeid in de flower-powertijd . Je speelde nog buiten zonder mobieltjes en zonder computers. Opgevoed worden? Dat regelde je maar zelf. Maar we aten om 17,00 uur stipt. Opvoeden is loslaten, maar met grenzen en kaders.

Na ruim 16 jaar bezig te zijn geweest in het Sociaal Domein, en daar zeer Multi -disciplinair in te zijn geworden, zag ik dat ondanks alle hulp- verleningstrajecten gericht op de jeugd, de hulp niet aankwam bij kinderen, jeugd en jongeren. De weg vinden in het Sociaal Domein, is niet altijd even makkelijk. Daar kan ik je bij helpen, daar over adviseren en zorgen dat de hulpverlening er voor je zal komen. 

Waarom is dat? De hulpverlening is niet gericht op het communiceren met de kinderen, maar op de ouders gericht. 

Kinderen hebben een stem, en die mag worden gehoord. 

Ik ben een kindbehartiger (zie pagina “kind”) En SCHIP-therapeut en wat dat is, leest u onder kopje ouders. 

Verlies en conflicten voor, na en tijdens een echtscheiding en het daar aan gekoppeld gedrag veroorzaken een “verlieslawine”. Dit brengt chaos, in je hoofd, in je huis, op je werk, bij je vrienden en bij familie. Als opruim coach, kan ik je helpen te analyseren, te ordenen en actie te gaan ondernemen. (zie pagina “opruimcoach”).

Hoe werken wij?

Hart op Koers staat onder toezicht van de rechtbank. Als uw bewindvoerder moeten wij jaarlijks verantwoording afleggen aan de kantonrechter.

Wat moet u zelf doen? Nadat het beschermingsbewind is uitgesproken door de kantonrechter: Wijzigingen op tijd doorgeven Het is belangrijk dat u alle wijzigingen in uw persoonlijke en financiële situatie zo snel mogelijk aan Hart op Koers doorgeeft. Een persoonlijke wijziging is bijvoorbeeld de geboorte van een kind. Ook als u wilt gaan verhuizen moet u dit overleggen.

Een financiële wijziging is bijvoorbeeld wanneer u verandert van werkgever en of inkomsten of wanneer uw uitkering verandert. Geen nieuwe schulden maken. Het is belangrijk dat u geen nieuwe schulden maakt.